| Home | Gallery | About me | My CV | Links | Contact |

 

Du är här: Hem -> Om mig -> Australien

OM MIG - AUSTRALIENMin konstnärliga utbildning erhöll jag vid East Sydney Technical College i Australien (National Art School). Undervisningen sker i ett byggnadkomplex, som tidigare var ett fängelse och hette då Darlinghurst Jail. Dessa byggnader ger en estetisk, sympatisk samt arkitektonisk miljö och inramning för att stimulera instuderandet av de skapande konsterna och de är lägligt belägna nära Sydneys kommersiella och kulturella centrum.Eleverna har möjlighet att studera målning, textiltryck, teckning, fotografi, keramik, skulptur, konsthistoria och teori på heltidskurser. Många av lärarna är de främsta australienska konstnärerna. Jag hade själv förmånen att få studera för bl a den legendariske och internationellt kände Lyndon Dadswell (se tidningsartikel).

Min utbildning var en femårig konstfacklinje på fulltid. De första tre åren var förberedande i ämnena konsthistoria, teckning, akvarell, oljemålning, keramik och skulptur.

De sista två åren bestod av till största delen av beställningsjobb från presumtiva klienter, där man fick presentera hela arbetet från den första idéen till den färdiga lösningen. (Klicka på diplomet för större version).

Nedan följer en uppräkning av de ämne som ingick i min kurs:
· Konsthistoria
· Kroki
· Oljemålning
· Akvarell
· Skulptur
· Keramik
· Modellbygge
· Utställningssamordning
· Perspektivritning
· Silversmide
· Textiltryck
· Reklamtextning
· Industridesign
· Teaterdesign
· Textning
· Inredning
· Masker och dockor

Den 31 december 1968 avlade jag min examen med spets (with credits) inom "Design and Crafts", vilket gav mig titeln: Creative Designer.

 

 

Copyright � 2011 Inger H Finnman.